Мениджърът на Тотнъм Хотспър - Антонио Конте, не отхвърли възможността през новия сезон лондончани да вземат Кристиан Ериксен. Както е известно, датчанинът парафира договор за шест месеца с новака Брентфорд, а това е първият му отбор след претърпения сърдечен арест на футболиста по време на UEFA EURO 2020. От юни месец халфът не е играл в официални мачове, а заради нещастния инцидент той "скъса" договора си с Интер, тъй като регулациите в Италия не позволяват на професионални атлети да играят с пейсмейкър. 

Наставникът на "шпорите" Конте работи с Ериксен в Интер две години и именно заради това бе попитан дали е склонен да тренира отново датчанина.

"Честно казано, бяха изненадан от това развитие, защото мислех, че Кристиан има нужда от повече време, преди да се завърне да играе в Англия. Със сигурност Ериксен е част от историята на Тотнъм. Да се завърне тук би било добра възможност за него, за мен и за клуба. Сега той има договор с Брентфорд, но това е само за шест месеца. След това ще видим какво ще се случи. Имах късмета да се видя с него в неделя и да поговорим. Видях го с неговото семейство. Аз съм първият човек, който би искал да го види отново на терена, защото заедно прекарахме много добър период в Интер. Спечелихме първенството и прекарахме два сезона заедно. Желая му всичко най-добро. Никога не знаеш какво може да се случи. Би било добре отново да работим заедно", заяви Конте.