Мениджърът на Челси Антонио Конте разкри, че нападателят Алваро Мората вече е на 100% готов да се завърне сред титулярите в тима. През втория дял на първенството формата на испанеца спадна драстично и напоследък се говореше, че той не е щастлив при лондончани.

Кой е първият, който ще приветства Мората обратно в Реал

Слабата форма на Алваро Мората и фактът, че вече все по-често се задържа на скамейката, му костваха мястото в испанския национален отбор за мартенските контроли срещу Германия и Аржентина. Конте обаче е категоричен, че футболистът напълно готов за края на сезона и след това за уюастие на Мондиала в Русия. 

Иначе на Челси му предстои много тежко домакинство на Тотнъм в неделя. "Сините" нямат право на грешни стъпки, ако искат да се изкачат на по-горно място в класирането, което да им осигури участие в Шампионската лига догодина. В момента лондончани са пети в подреждането с актив от 56 точки, на 5 от четвъртия Тотнъм. 

Мората вече съжалявал, че напуснал Реал заради Челси

„Този период за Алваро беше от изключителна важност. В последната седмица той работи много добре. Мисля, че се нуждаеше именно от това, защото бе аут за месец заради проблем в гърба”, каза Конте.

„Сега той е напълно възстановен. Готов е за важния завършек на сезона и след това за участие на световното първенство” допълни той.

Също така Конте коментира голмайстора на „шпорите” Хари Кейн, който има шанс да играе за тима си, макар все още да се възстановява от контузия в глезена.

„Говорих за един от най-добрите нападатели в света. Липсата му със сигурност ще се усети, при положение че бележи по 30 гола на сезон. В същото време смятам, че Тотнъм притежава много важни играч, които играят футбол на високи обороти”, коментира италианският специалист.

ПСЖ иска Мората след провала с Алексис Санчес

„Разбира се, че за нас това е един много важен мач. Целта ни е да се изкачим на по-горно място в класирането, което да ни осигури участие в Шампионската лига. Също така искаме да достигнем финал за ФА Къп и да го спечелим, ако е по възможностите ни”, каза още Конте.

„Нищо не е невъзможно. Не изключвам Ливърпул от състезанието, разбира се. Трябва да печелим всеки мач и да не правим грешки”, завърши той.