Мениджърът на Челси Антонио Конте е категоричен, че не смята да се разделя по никакъв начин със своя полузащитник Неманя Матич, към когото има сериозен интерес от страна на Ювентус.

Сърбинът е спряган за заместник на Пол Погба в състава на Масимилиано Алегри.

„Неманя Матич е много важен футболист за мен. Той е много важен за моята идея за футбола. Той знае това и аз съм доволен от неговото влагане в тренировките и от поведението му“, коментира Конте.

„Знам, че с много работа той може да бъде фантастичен халф, един от най-добрите в света. Той не се продава“, добави мениджърът на Челси.

„Наблюдавам как трансферният пазар полудява. Това е невероятно. Когато се опиташ да привлечеш някой футболист, става много, много трудно, защото ти извиват ръцете и се опитват да ти вземат много пари. Не знам как ще продължи ситуацията. За всички отбори е много трудно да купуват футболисти, когато говорим за суми от порядъка на 100, 120 или 95 милиона паунда. Тези суми са невероятни. Това е футболът сега“, продължи италианецът.

„Ние не трбява да се поддаваме на емоциите. Парите са важни, но не са всичко. По-важното е отборите да постигнат правилните цели, а не да харчим, защото така искаме. Правилно е да вземем нужните ни играчи и да ги адаптираме към нашата идея за футбола“, каза още Антонио Конте.