Мениджърът на Челси Антонио Конте смята, че конкуренцията в Премиършип през този сезон е убийствено жестока.

„Доволен съм заради играчите, защото първото място е като награда за нашата работа, но и доказателство, че вървим в правилната посока“, коментира Конте пред „Gazzetta dello Sport“.

„Не може да забравим толкова лесно, че само преди месец и половина загубихме по такъв начин от Ливърпул и Арсенал Тогава над нас се бяха струпали тъмни облаци. Дали може да спечелим титлата? Няма да е никак лесно. В борбата за титлата са шест отбора. Един ще стане шампион, други три тима ще си осигурят участие в Шампионската лига, други два ще се задоволят с Лига Европа. Този сезон е възможно най-трудният в Премиършип. Ние сме в борбата с Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити, Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Няма друга лига в света, която да е на подобно ниво и да представя такова качество. Аз искам да докажа на клуба, че правилно са се спрели на мен и са ми гласували това доверие. Това е много по-важно от титлите“, добави италианецът.

„За нашия отбор най-важното нещо е балансът. Това е от фундаментално значение за Челси. Двете фази на играта са еднакво важни и всеки един играч трябва да участва в тях. Защитниците трябва да работят в офанзивен план, а нападателите в дефанзивен. Ще повторя, че Челси сега е на върха, но след загубите от Ливърпул и Арсенал се говореше за провал“, каза още Антонио Конте.