Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте заяви, че никога не се тревожил за формата на нападателя Хари Кейн. Английският футболист отбеляза 7 гола в последните си 11 мача и се разписа на два пъти при победата над Брайтън с 3:1 в турнира за Купата на страната.

"И преди не се тревожех, тъй като в миналото, когато не вкарваше много, той се представяше на високо ниво във всеки мач на отбора", заяви Конте преди утрешното домакинство на Саутхемптън в среща от 24-ия кръг на Висшата лига.

"Той не е егоист, показва голямо желание, винаги е готов за говори за футбол, да се развива и да намира нови тактически варианти. Говорим за елитен нападател, а аз само се опитвам да му помогна да стане още по-добър", коментира Антонио Конте.

Ерик Дайър, Оливър Скип и Джафет Танганга ще пропуснат мача със Саутхемптън.

"Ерик има лек мускулен проблем, който не е сериозен, но няма да го използваме в този мач. Оливър също не е на линия, надявам се до 10 дни да се възстанови", добави италианският специалист.

Конте похвали двете нови попълнения Родриго Бентанкур и Деян Кулушевски.

"Мисля, че работят много добре. Със сигурност има нужда от малко време, за да се адаптират към отбора. Знам, че мога да разчитам на тях", каза Антонио Конте.

Тимът на Тотнъм е на седмо място във временното класиране във Висшата лига с 36 точки, на 21 от лидера Манчестър Сити, който е с 57 в актива си, но и три мача повече.