Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви след загубата от Манчестър Сити, че е горд от неговите футболисти. Той добави, че травмата на Алваро Мората не е сериозна.  

„Мачът бе труден, но ние знаем колко голям отбор е Манчестър Сити. Много е трудно да се играе в този тип мачове. Ние дадохме всичко от себе си. Щастлив съм от раздаването на футболистите и желанието, което те демонстрираха. Те имаха желанието да се борят срещу един много силен отбор. За този вид мачове ние имаме нужда от време, за да се възстановим. Ако си изморен, не е лесно да играеш от едното наказателно поле до другото“, коментира Конте.

Ман Сити покори “Стамфорд Бридж“, Пеп  взе реванш срещу Конте

„Ние създадохме възможности за гол, но не успяхме да отбележим. Манчестър Сити имаше своите шансове и се възползва от един от тях. Логично е, когато изиграеш три мача в седем дни, че винаги има риск. Надявам се, че контузията на Мората не е сериозна. Той има разтежение, но не знам колко сериозен е проблемът му“, добави мениджърът на Челси.

„Продължаваме напред. Сега ще почиваме. Аз съм много горд, че съм треньор на тези футболисти. Със сигурност има разочарование от резултата. Мисля, че когато два толкова силни отбора играят един срещу друг, всичко може да се случи. Когато загубиш такъв тип играч като Мората, никога не е лесно. Алваро спря преди травмата му да стане сериозна. Решението за смяната на Мората бе техническо. Опитахме се да експлоатираме празните пространства. Решението бе тактическо“, каза още Антонио Конте.