Новото попълнение на Челси Давиде Дзапакоста е готов да посрещне предизвикателството да играе в топ отбор, смята мениджърът на „сините“ Антонио Конте.

Италианският национал пристигна на „Стамфорд Бридж“ в началото на седмицата, след като бе закупен от Торино за 23 млн.евро.

25-годишният защитник може да направи своя дебют с екипа на Челси още днес, когато „сините“ гостуват на Лестър в мач от 4-ия кръг на Висшата лига, а вие може да го проследите в ефира на DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY от 17:00 часа.

"Давиде е добър и млад футболист, което му дава отлична възможност да усъвършенства играта си. Той предпочита да играе отдясно, но може да го прави и от ляво. Има много добри качества, добър рейд и е абсолютно готов да се доказва. Съвсем скоро ще станем свидетели на отличното му представяне", коментира италианският специалист.

"Това е страхотен шанс за него. Той пристигна в голям клуб, но е важно да влезе с правилния манталитет. Не е никак лесно да играеш за такъв велик отбор, особено когато не ти се е случвало преди. Но не забравяйте, че Торино е добър отбор с голяма история. Клуб, който може да ти даде добра основа, но да играеш в друга страна и друг вид футбол, не е никак лесно. Той взе участие за Италия срещу Израел и показа, че е в добра физическа форма. Бяхме заедно в националния отбор и той познава много добре моята идея и стил за футбола. Поради тази причина смятам, че ще бъде по-лесно за него да се адаптира към нашия стил на игра“, обобщи Конте.

Челси заема 6-ото място с 6 точки след 3 изиграни кръга, Лестър е на 15-ото място с 3.