Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че „сините“ все още не са претендент за титлата. Италианецът запази трезва преценка над ситуацията след победата над Саутхемптън.

„Мисля, че е рано да говорим, че ние сме претендент за титлата. Ние може още много да подобрим представянето си. Ние трябва да подобрим играта си. След първата част от сезона – около януари, ще мога да говоря повече за нешето представяне“, коментира Конте.

„Аз съм доволен да видя моите футболисти, че работят толкова здраво по време на мачовете. Ние покривахме терена усилено и без да владеем топката. Това ми дава удовлетворение. Ние сме наясно, че пътят е дълъг, но нашата увереност нараства. За нас е важно да трупаме победи и силни представяния. По този начин постигаме по-голямо удовлетворение от работата, която вършим. За нас не е важно да гледаме класирането в момента“, добави италианецът.

„Ако ме питате за прогноза или очаквания за първенството, е много трудно да отговоря. За нас е важно да мине първия етап от сезона. Когато започне втората част от сезона, нашите идеи ще бъдат по-ясни. Рано е да говорим за спечелването на титлата, но е важно да бъдем близо до върха.“

„Нашите фенове бяха фантастични от първата до последната минута. Искам да им благодаря за подкрепата. Ние спечелихме този мач заедно. В четвърти пореден мач от първенството запазихме суха мрежа, което е фантастично. Ние вкарахме два гола и създадохме още много положения. Ние работихме много здраво. Ние трябва да продължим да работим много здраво“, каза още Антонио Конте.