Мениджърът на Тотнъм – Антонио Конте, не бе особено доволен след загубата на неговите „шпори“ от Арсенал с 1:3. Нещо повече – тимът му остана с 10 души на терена след час игра, а италианецът сподели, че съдиите в Англия не опитват да подобрят нивото си, отправяйки сериозни намеци и за червения картон на Емерсон.

"В Англия, ако трябва да съм честен, е много трудно, защото тук имат други критерии. Понякога има ситуации, в които може да се даде червен картон, но може да се даде и жълт, а може и въобще никакъв да не се даде. Трябва да уточнят правилата. В Италия съдиите се събират всеки четвъртък и гледат видео повторения, за да подобрят работата си. Не знам дали правят подобно нещо в Англия, но би било добра идея. Нивото на игра тук е много високо и ВАР трябва да е също толкова добър. Всяка част от дадено решение трябва да бъде на най-високо ниво", смята Конте.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

"В този момент падна третият гол. За нас беше много трудно - червеният картон реши мача. Не защото останахме с 10 човека, а защото те са много офанзивен отбор, а на нас ни отне четири-пет минути да направим смените и през това време ни бе трудно да се защитаваме“.

„Ако имам някакви забележки към моя отбор, те са за първото полувреме. Виждах възможност да спечелим този мач и имаше доста ситуации, които трябваше да оползотворим по-добре. Всеки път, когато се измъквахме от пресата, получавахме много свободни пространства, но бъркахме последния пас. Затова мачът не бе балансиран. В началото на второто полувреме падна втория гол. Можехме да действаме по-добре при всеки от головете. А след няколко минути дойде и червения картон, който уби мача", допълни италианецът.