Мениджърът на Челси Антонио Конте остана изключително ядосан от програмата на Висшата лига, тъй като мачът срещу Манчестър Сити от седмия кръг на английското първенство е насрочен за събота.

Конте критикува ФА, че лондончани имат един единствен ден за подготовка за дербито срещу водения от Хосеп Гуардиола отбор на „Стамфорд Бридж“.

„Имаме само един ден за подготовка. Това не е нормално. Не забравайте, че Манчестър Сити игра във вторник и то като домакин“, коментира Конте.

„Не е правилно да ни оставят само един ден за подготовка за мач от подобни ниво. Аз бях изключително изненадан, когато разбрах, че трябва да играем в събота, а не в неделя. Не мога да разбера защо“, добави италианецът.

Челси и Конте имат своя Батсман

„Още повече, че след това предстои пауза в шампионата заради националните отбори. Много ми е трудно да разбера защо мачът е насрочен за събота“, продължи мениджърът на Челси.

„Може би ще изчакам до час, два преди мача, за да определя състава. Срещу Атлетико играчите се изразходваха много физически и психически. Искам да разговарям с всеки един от футболистите ми преди да взема най-доброто решение. Трябва да запазим концентрация на много високо ниво“, каза още Антонио Конте.