Мениджърът на Челси Антонио Конте е категоричен, че той ще вземе решение относно бъдещето си в клуба, а не собственикът Роман Абрамович.

„Решението е мое. Аз мога да разговарям с моето семейство, но това няма да промени моята идея или моите виждания. Ако реша да направя нещо, ще го сторя“, сподели италианецът.

„Както знаете много добре, семейството ми изживява същите емоции като мен, особено, когато имаш такъв тип работа – като мениджър. Нормално е твоите емоции да се предават в твоята къща, върху твоето семейство“, добави мениджърът на Челси.

„Аз съм голям късметлия, че имам толкова близък човек до мен, който ми помага във всеки един момент – независимо дали е позитивен или негативен. Много е важно да имаш точният човек до теб, защото в тази работа има огромно напрежение. Не е лесно да живееш близо до мениджър“, продължи той.

„Аз съм мениджър на Челси и фокусът ми е насочен само върху това. Трудно е да коментирам спекулации, защото те се въртят още от началото на сезона. Слуховете не са важни за мен, защото фокусът ми е насочен върху това да работя с моите играчи. Правя го от началото и ще го правя до края. Остават две седмици до края на сезона и ако ситуацията е различна, вие ще узнаете за нея. Ще разберете след две седмици дали ще се видим отново следващия сезон или не. Искам да завършим кампанията по възможно най-добрия начин. Никой не знае какво ще му предложи бъдещето, защото професията ни е много трудна. Трябва да сме готови за всичко", допълни италианецът.

„Ако остана в Челси, с вас отново ще започнем да обсъждаме бъдещето ми през следващия сезон", каза още Антонио Конте.