Антонио Конте предположи, че той и неговият противник Микел Артета си приличат поради страстта, която изпитват към клубовете си. И двамата често могат да бъдат забелязани да са емоционални, когато отборът им отбележи, като италианският специалист смята, че си приличат в това отношение.

"Знаете ли, мисля, че всеки се опитва да изживее ситуацията по начина, по който иска да живее. Със сигурност Артета е друг треньор, който показва страстта си и я пренася на своите играчи на терена. Но честно казано виждам много треньори да участват по време на мача, защото сега работата ни стана наистина трудна.

Да видиш как треньор остава да седи на пейката е много трудно. Със сигурност Артета е треньор като мен, ние показваме нашата страст. Това, което се случва на терена, е моментът, емоцията и нищо не може да подготви ума ти за това. Поради тази причина понякога може да празнувате по странен начин. Тази страст е чиста и Артета е друг треньор, който обича да живее в играта, обича да остава на терена с отбора си", сподели Конте.

И двата клуба ще преследват победата в неделния мач. Триумф за Арсенал би оставил отбора удобно начело във Висшата лига, независимо от резултата в съботното дерби на Манчестър. Победа на Тотнъм би ги накарала да останат в битката за челната четворка.