Ибрахима Конате приема факта, че често е ротиран в Ливърпул и дори заяви, че е доволен от конкуренцията при "червените". Той бе привлечен през лятото с трансфер от РБ Лайпциг и до момента има четири изиграни мача, като негови партньори в сърцето на отбраната са Джо Гомес, Жоел Матип, Натаниъл Филипс и Върджил ван Дайк.

"Всеки футболист иска да играе и не му е лесно да гледа от пейката, но аз съм наясно, че съм още млад и трябва да свърша още доста работа, за да съм по-често на терена. Смених Германия с Висшата лига и Ливърпул, който от своя страна е сред най-добрите отбори в света", каза защитникът в интервю за клубното списание на Ливърпул.

"Тук титулярното място не те чака с пристигането ти. Познавам добре Клоп и знам какво иска той от играчите си. Надявам се след време мястото ми сред титулярите да се смята за сигурно, но както вече казах, за да стигна до такава позиция, трябва да свърша много работа. За момента всичко върви добре и предизвикателството ми харесва. Английското първенство е много по-различно от германското, защото напрежението е по-високо и тук има повече големи звезди. Но нали за това играем футбол", заяви 22-годишният защитник.

Конате вярва, че този отбор на Ливърпул има сили да спечели трофей през този сезон, че дори и най-важния.

"Разбира се, че можем да го направим и искаме да го направим. Кой отбор във Висшата лига няма амбиции да бъде шампион? За момента обаче трябва да мислим само за следващия мач и нищо повече. Играем във Висшата лига и Шампионската лига, а сезонът в тези два турнира е много дълъг. Има много мачове и имаме шанс за нещо голямо. Трудно е да спечелиш и двата трофея, но ако можем да го направим, защо не?", продължи той.

Конате разкри, че друга голяма цел за него е да играе за мъжкия националния отбор на Франция, след като го е правил за последно в младежките формации.

"Просто е. Ако играеш добре на клубно ниво, ще те викат и в националния отбор. Особено в такъв клуб като Ливърпул, който е един от най-големите в Европа. За мен е мечта да играя за Франция и се радвам, че съм го правил като юноша. Направил съм много приятели в този период от време", продължи Конате.