Компютърна програма, която е създадена от британски програмисти е изчислила шансовете на отборите от Висшата лига за титла, пише Сън.

Според програмата титлата ще е за Ливърпул и то с точков рекорд, а тройката ще се допълни от Манчестър Сити и Тотнъм. Компютърната симулация използва множество статистически данни и е направила разчет като в крайна сметка "мърсисайдци" ще финишират с актив от 106 точки, което ще си е рекордно постижение. Това означава, че момчетата на Клоп до края на сезона трябва да спечелят 17 победи, да завършат с едно реми и да не загубят мач до края на сезона. Така Ливърпул ще има 6 повече от 100-те точки на Манчестър Сити от миналия сезон.

Втората позиция според компютъра ще е за Манчестър Сити с актив от 97 точки, а Тотнъм ще е трети с 94. В първата шестица ще завършат последователно Челси (79 точки), Арсенал (78 точки) и Манчестър Юнайтед с 67. Отпадащите тимове ще бъдат Бърнли с 22 точки, Фулъм с 21 и Хъдърсфийлд с 14. Трябва да отбележим, че трите тима, които се считат за изпадащи и в момента са в зоната на здрача.

В двубой от 20-ия кръг на шампионата Ливърпул разби Арсенал с 5:1 и се откъсна от третия Манчестър Сити с цели 10 точки, но "гражданите" са с мач по-малко, като играят в момента със Саутхемптън.