Защитникът на Манчестър Сити Венсан Компани не смята, че сблъсъкът с Ливърпул от 21-ия кръг в Премиършип ще е решаващ за титлата на Острова.

Защитаващият титлата си отбор на „гражданите” може да изостане на десет точки, ако загуби от „червените” в идния мач. 

От 22 часа българско време в четвъртък Сити посреща Ливърпул в последния двубой от 21-ия кръг. Гледайте срещата на живо чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

„Прекалено дълго време съм състезател и знам колко важен е подобен мач. В същото време обаче не считам, че той ще реши битката за титлата. Възможно е да се случат доста неща. Кой предполагаше, че можем да имаме толкова трудности през декември? Не можем нищо да кажем за тези обстоятелства. Контузии, тактика, промяна в подхода на противниците ни. Всичко може да се случи в лигата”, констатира Компани.

„Дори да не спечелим дуела с Ливърпул, то ние ще имаме още въможности да наваксаме изоставането. Успехът е важен за отбора ни, за да се затвърдим на победния път. Ако има някой отбор, който е по-добър от нас, то ние ще им стиснем ръцете и ще се радваме за успеха им, който ще е заслужен. Ако ли не, то най-голямото разочарование ще е, че не сме наложили нашите стандарти. Ако играем както можем, всички врати са отворени за нас”, завърши опитният бранител на Манчестър Сити.

Още по темата:

Пеп: Всеки може да бие Сити, но и Сити може да бие всеки