Манчестър Сити беше обвинен в нарушаване на повече от 100 финансови правила след разследване, проведено в продължение на четири години. Беше съобщено, че клубът вече има план за борба срещу обвиненията, но бяха изненадани от времето на съобщението. Легендата на "гражданите" Венсан Компани стои твърдо до клуба по време на тази трудна фаза и отхвърли мнението на критиците, които "сочат с пръст" отбора, собственост на CFG.

Гледам коментарите и понякога завъртам малко очи. Без съмнение има праведност в света, която ще дойде и ще ви каже какво сте направили грешно и след това, ако всеки погледне себе си, мисля, че футболната индустрия като цяло не е тази, която може да си позволи да сочи с пръст твърде много пъти.

Мисля, че всички вие ще имате малка усмивка на лицето си, за да разберете какво представлява футболната индустрия. Много съм скептичен, когато хората започнат да сочат с пръст. Направете най-доброто за себе си и нека се опитваме да се подобряваме през цялото време но съм малко скептичен, когато има обвинения толкова лесно", заяви Компани.

Висшата лига следи отблизо счетоводството на Сити от няколко години и го обвини в нередовни финансови сделки между 2009 и 2018 г. Случаят вече е предаден на независима комисия, която ще определи дали са необходими допълнителни действия. Ако се докаже, че обвиненията са верни, тогава на Сити може да бъдат отнети точки или дори да изпаднат от Висшата лига.