Стоук Сити имаше нужда от успех в гостуването на Лестър, за да се измъкне от опасната зона и беше близо до него. Но вратарят на "грънчарите" Джак Бътланд допусна неописуема грешка и ги лиши от живителните три точки в битката за оцеляване. Така двубоят на "Кинг Пауър Стейдиъм" завърши 1:1. 

Джердан Шакири беше дал преднина на гостите с поредното си невероятно изпълнение, но 20 минути преди края Бътланд, който се очаква да е титуляр за Англия на Мондиал 2018, по невероятен начин прати топката в собствената си мрежа след наглед безопасно центриране от аутлинията. 

Мачът започна равностойно, като и двата тима имаха своите шансове в началото. Върналият се в титулярния състав след самоотлъчката си Рияд Марез имаше две възможности в началото, но ги пропиля с лека ръка. 

Джердан Шакири пък не спираше да тормози "лисиците" с нестандартните си хрумвания, но поне в първите минути на двубоя тези усилия не доведоха до успех. Чистите положения не бяха малко, но все пак не се наложи на вратарите да показват класа в тези минути. 

И така беше до 43-та минута, когато "грънчарите" откриха резултата. Тогава Лестър сбърка в изнасянето на една топка и тя стигна на тъчлинията до Джо Алън, който я пусна без забавяне за Джердан Шакири. Швейцарецът нахлу до наказателното поле и от границата му изстреля страхотен удар, който мина до ръката на вратаря, за да се оплете в мрежата му - 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след подновяването на играта "лисиците" тръгнаха по-смело напред. Марез се развихри и показа класата, заради която се превърна в трансферна цел на Манчестър Сити и редица други грандове. Подаванията му обаче не бяха материализирани от съотборниците му. 

Шакири пък продължаваше да тормози съперниковата отбрана, но без успех. Така се стигна до 70-та минута, когато Лестър стигна до изравняването по един малко странен начин. Тогава Марк Олбрайтън проби до аутлинията и центрира успоредно на вратата. 

Джак Бътланд трябваше да улови без проблем топката, но незнайно как не успя да я овладее в обятията си и я плесна в мрежата си за 1:1. В близост дебнеше Джейми Варди, но той не оказа чак такова влияние на ситуацията. 

До края на мача домакините изпуснаха победата. Марез в 79-та минута от изгодна позиция стреля мощно, но Бътланд се реабилитира и спаси. При добавката Хари Магуайър от близка дистанция с мощния си шут щеше да счупи гредата. 

Отново Марез имаше страшна възможност в 87-та минута, когато оказал се сам срещу вратаря би в него и топката излезе в корнер. Малко след това и Вилфред Ндиди пропиля шанс за домакините. Така повече голове не паднаха и двата тима взеха само по точка. 

С нея в актива си Лестър има 36 за седмата позиция, но може да бъде изместен от нея от преследвачите Бърнли и Евертън, които още не са изиграли мачовете си. Стоук Сити остава предпоследен с 26 точки, на една зад спасителния бряг.