Нападателят на Брентфорд Айвън Тони определи като "злобно" отношението на Футболната асоциация на Англия към него по повод наложеното му наказание за нарушаване на правилата.

Тони бе гост на Ютуб канала "Кик Гейм" и за пръв път публично изложи гледната си точка около случилото се. През май той бе признат за виновен за 232 нарушения по правилника за ограничаване на залаганията на футболни мачове, което му донесе спиране на правата за осем месеца и глоба от 50 000 лири.

Според Тони обаче най-големият проблем е, че Футболната асоциация е извадила скандала на бял свят точно преди световното първенство през ноември миналата година, което го лиши от участие на Мондиала в Катар, но въпреки това изчака до края на сезона, за да му наложи тежкото наказание.

"Скандалът излезе на бял свят точно преди началото на тренировъчния лагер за световното. Ясно бе, че ще го пропусна и съжалявам много за това, защото за мен това бе мечтата. На мен обаче ми изглеждаше така, сякаш се опитват да ми попречат да попадна в националния отбор, тъй като разследването продължаваше. Това беше злобен начин да постъпят с мен, но щом искат да постъпват така, нека бъде така. 

"Никога не съм уговарял мачове. Ако беше така, щях да приема да ме накажат и за повече от осем месеца", добави той.

Тони няма право да тренира до 17 септември и да играе до 17 януари, което пък бе посрещнато с критика от страна на мениджъра на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт.

"Добре е, когато имаш подкрепата на мениджъра. Мисля, че и той смята наказанието за по-тежко от нужното. Аз нямам право нито да тренирам, нито да бъда до отбора си. Но се радвам, че до мен са застанали правилните хора. Всеки следващ сезон ставам по-добър играч, вкарвам все повече голове и съм гладен да се завърна на терена. Когато дойде януари, ще видите едно различно животно", обеща Айвън Тони./БТА