С приятни емоции ще завърши втория ден на Коледа за червената част от Манчестър.

Причината е, че Юнайтед постигна победа с 3:1 над Съндърланд на Боксинг дей и по този начин записа четвъртия си пореден успех в Премиършип.

Прекрасни голове белязаха двубоя на "Олд Трафорд", в който домакините демонстрираха отличен футбол и заслужено стигнаха до трите точки след попадения на Дейли Блинг, Златан Ибрахимович и Хенрик Мхитарян.

В Манчестър първото по-опасно положение бе за Съндърланд чрез Патрик ван Аанхолт, чийто удар в 21-ата минута бе спасен от Давид де Хеа. Малко след това Пол Погба можеше да реализира, но изстрелът му срещна гредата.

По-добрата игра на домакините все пак донесе попадение в 39-ата минута. Ибрахимович получи топката в наказателното поле и майсторски я пусна на Дейли Блинд, който с точен шут по земята откри резултата.

В добавеното време на първото полувреме Хуан Мата можеше да удвои аванса, но ударът му от пряк свободен удар бе спасен от Джордан Пикфорд.

През второто полувреме „червените дяволи“ продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена. В 82-ата минута Ибрахимович сложи край на интригата в мача с втори гол. Пол Погба открадна топката в центъра след грешка в отбраната на съперника, поведе си топката набързо и я подаде на шведа, който останал очи в очи с Пикфорд нямаше проблеми да вкара за 2:0.

Красивите попадения обаче тепърва предстояха. В 86-ата минута влезлият като резерва Мхитарян реализира фамозно попадение с пета след центриране на Златан Ибрахимович.

В добавеното време пък Съндърланд вкара почетен гол чрез Фабио Борини. Италианецът бе точен с прекрасен шут от далечно разстояние.

В класирането Манчестър Юнайтед е на шесто място с 33 точки, на 4 от третия Арсенал. Съндърланд е на 18-а позиция с 14 точки.