Ливърпул тръгна с грешна стъпка във Висшата лига. „Червените” стигнаха само до 2:2 при визитата си на Фулъм в 1-ия кръг на шампионата. Шоуто на „Крейвън Котидж” обаче открадна Александър Митрович. Сръбският нападател се разписа на два пъти за домакините, но Дарвин Нунес и Мохамед Салах изравняваха.

В добавеното време на мача мърсисайдци можеше да стигнат и до пълен обрат, след като удар на Джордан Хендерсън срещна гредата. Победа за тима на Юрген Клоп обаче нямаше да е особено заслужена, след като мърсисайдци изиграха безличен първи един час на срещата. Страхотен мач за "котиджърс" изигра Митрович, който освен двата гола, беше неудържим за защитата на гостите и на няколко пъти развинти Ван Дайк. 

Gulliver/GettyImages
51 снимки

Двубоят започна силно за домакините, които пропуснаха да се разпишат още преди да е изминала и минута игра. Александър Митрович получи отличен пас, навлезе в наказателното поле отляво и опита удар по диагонала, който мина покрай вратата. В 15-ата минута Луис Диас прати топката във вратата, но в течение на атаката Анди Робъртсън беше в засада и попадението беше отменено.

В 22-ата минута Салах засече с глава центриране на Александър-Арнолд, но стреля безкрайно неточно. Малко след това центриране на Перейра намери Палиня, който отправи удар, но топката излезе в корнер след рикошет в Матип. След половин час игра Робинсън центрира в наказателното поле, където Харисън Рийд засече, но Фабиньо блокира удара. 

По-добрата игра на "котиджърс" даде резултат в 33-ата минута. Кебано напредна отдясно и пусна към Тете, който центрира на далечната греда, а там Александър Митрович нямаше проблем да надскочи Александър-Арнолд и да открие резултата.

Шест минути по-късно Фабиньо намери Диас в наказателното поле. Колумбиецът финтира защитник и потърси далечния ъгъл, но топката срещна гредата. 

Ливърпул продължи да играе все така слабо и в началните минути на втората част. Юрген Клоп пусна в игра Дарвин Нунес на мястото на Роберто Фирмино. В 57-ата минута Фулъм беше близо до второ попадение. Неескенс Кебанов получи отдясно в наказателното поле и потърси далечния ъгъл, но топката срещна гредата.

Ливърпул стигна до изравнителен гол в 64-ата минута. "Червените" организираха светкавична контраатака. Елиът намери Салах отдясно, който напредна и пусна успореден пас за Нунес, който с пета вкара за 1:1.

Пет минути по-късно мърсисайдци бяха близо до обрат. Нунес свали с глава центриране за Диас, който отправи удар, но Рийд успя да блокира топката, която беше насочена в очертанията на вратата.

Домакините отново поведоха в 72-ата минута. Александър Митрович проби през центъра, навлезе в наказателното поле, финтира Ван Дайк, след което падна след съприкосновение с нидерландеца. Главният рефер веднага посочи бялата точка, след което ВАР потвърди решението му, въпреки че бранителят да простестираше. Зад топката застана Митрович, който не сбърка - 2:1.

"Червените" стигнаха до изравнителен гол в 81-ата минута. Александър-Арнолд центрира в наказателното поле, където Адарабиойо и Рийм не се разбраха, а Нунес свали топката, макар и случайно, за Салах, който от няколко метра нямаше как да сбърка. 

В добавеното време на мача Хендерсън отправи топовен шут, който срещна гредата. 


Фулън - Ливърпул 2:2

1:0 Александър Митрович (33)

1:1 Дарвин Нунес (64)

2:1 Александър Митрович (72 - дузпа)

2:2 Мохамед Салах (81)

Фулъм: Родак, Тете, Рийм, Адарабиойо, Робинсън, Палиня, Рийд, Кебано, Перейра, Рийд, Митрович

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Диас, Салах, Фирмино