Никой досега не подлагаше на съмнение визията на Вичай Шриваданапрабха за Лестър, но след смъртта му се повдигнаха много въпроси. Джейми Варди го наричаше бащата на клуба, а целият отбор – „Шефът” (The Boss). Но какво следва за Лестър след трагичната му гибел?

Огромната празнота, която зейна, ще трябва да бъде запълнена, за да продължи отборът напред. Страхът е, че клубът може да остане без посока, без компас, без лидер, в отсъствието на своя водач. Въпреки това, има причина за оптимизъм, пише Sky Sports.

Хората, които ръководеха клуба досега, все още са на мястото си – по-уверени отвсякога във възможностите си и тези на футболистите.

Изпълнителният директор Сюзън Улън никога не е попадала под светлините на прожекторите, но е решителна и проницателна жена, особено когато става дума за бизнес. Тя не дава много интервюта, но познава всичко на „Кинг Пауър Стедиъм” до най-малката подробност. Ръководила е бизнес за милиарди паунди преди Вичай да я вземе като един от най-доверените си директори, за да управлява клуба през 2010 година.

Тя е съкрушена след случилото се с боса на тима, познавайки го дълги години, по-отблизо от всеки друг в Лестър. Въпреки това, в хаоса, който се създаде, именно тя и нейният бистър ум, успяха да накарат всички да си стъпят здраво на краката. Решенията й са били признати от всички служители в клуба – вдъхновила ги е, мотивирала ги е за работа - за да продължат напред. Това говори за силата на характера й и за стабилността на клуба.

БГНЕС
8 снимки

Джон Рудкин, директорът, който отговаря по футболните въпроси, познава клуба също толкова добре. Той започва работа в тима като мениджър в академията и няколко пъти се превръща в мениджър и на първия отбор, когато главният треньор бива уволнен. След пристигането на Вичай спортният директор е един от ключовите му съветници.

Преди смъртта на собственика на няколко пъти се появяваха спекулации за бъдещето на мениджъра Клод Пюел. Но днес нещата изглеждат по друг начин. Позицията му е по-сигурна от всякога. Клод Пюел беше един от стълбовете в отбора още в първите минути след трагедията. Той беше на мястото си, когато всички се нуждаеха от подкрепа.

Аяуат Шриваданапрабха

източник: Gulliver/GettyImages

Аяуат Шриваданапрабха е ключът към наследството на Вичай и бъдещето на Лестър. Той е добре познат на феновете, благодарение на посещенията си на „Кинг Пауър Стейдиъм”. В този труден момент, той излезе на преден план и не се скри, въпреки личната си драма. 

Човек, който впечатли всички със своето спокойствие и достойнство, независимо от трагедията, която сполетя семейството му. Той даде изявление след катастрофата, говорейки спокойно, разумно и уверено. Айуат ще носи отговорността не само да запази футболния клуб, а да го направи по-добър, по-силен, както би желал баща му. Въпреки че Вичай е взимал всички важни решения през годините, той е много по-ангажиран с ежедневното управление на клуба.

Аяуат Шриваданапрабха поема ролята на шеф в бизнес империята на Вичай, която е в размер на 2,6 милиарда паунда. Притесненията са, че синът ще бъде малко разкъсан, заради всичко, което ще трябва да съвместява.

Той обаче знае много добре, че Лестър е ключов приоритет. Клубът трябва да бъде защитаван, в клуба трябва да бъде инвестирано. Самият Аяуат вече обяви на феновете, че отборът ще процъфтява, в чест на баща му.

Досега всяко обещание от семейство Шриваданапрабха е било спазвано. Затова никой днес не се съмнява в думите на Аяуат!

Gulliver/GettyImages
32 снимки