Мачът между Нюкасъл и Тотнъм (2:3) от осмия кръг на Висшата лига бе прекъснат в края на първото полувреме, когато фен получи сърдечен арест на трибуните на „Сейнт Джеймсис Парк". Благодарение на бързата намеса на лекар, седнал на трибуните, животът на привърженика на "свраките" бе спасен. Към него се присъедини и клубният лекар на Нюкасъл Пол Катерсън, който с дефибралатор се присъедини в усилията за реанимирането на привърженика.
 
Името му е д-р Том Причард, който за броени минути стана герой в очите на хилядите на стадиона и милионите пред тв екрани. Пред ВВС младият лекар от Университетската болница в Северен Тийс сподели, че това е един от най-хубавите моменти в живота му. 
 
„Досега наистина не съм имал подобна ситуация извън болницата. Седях си на трибуните, когато наблизо възрастен джентълмен получи сърдечен арест. Оказах му първа помощ, след това много бързо пристигнаха лекар и кардиолог. Това беше голям късмет  и успяхме да го върнем към живота.
 
Когато се върнах на мястото си, нямах предства, че мачът е спрян, защото се бях съсредоточил върху случващото се. Когато се връщах на мястото си 10 фенове ми скандираха герой, това беше един от най-хубавите моменти в живота ми", каза още д-р Том Причард.