Ливърпул триумфира в Карабао Къп, след като надви Челси с 1:0 на "Уембли" преди дни. Победният гол бе дело на Върджил ван Дайк в 118-ата минута на срещата.

Любопитното бе, че Юрген Клоп заложи на голям брой младежи, които да попълнят групата на мърсисайдци заради големия брой контузии. Някои от тези момчета се появиха в игра, дори в напрегнатите продължения на финала. Даже Ливърпул изглеждаше по-добре от многомилионния състав на Челси именно в заключителните минути на срещата. Именно заради това треньорът на "червените" определи именно този трофей като най-специален в неговата кариера.

Кои обаче са младежите, които вдигнаха трофея в Карабао Къп? 

Харви Елиът - 20 години

Крилото вече записа сериозен брой срещи за Ливърпул и определено малко по малко създава име за себе си вклуба, въпреки че още е на 20-годишна възраст. Елиът не е от академията на мърсисайди, но от малък е фен на отбора. Все пак той става част от академията на КПР, след като е върнат от тази на Челси заради притеснения около ръста му. След това той преминава във Фулъм и дебютира за първия отбор през 2018-а година, като той убеждава Ливърпул, че може да бъде бъдеща звезда. 

Боби Кларк - 19 години

Син на бившия футболист на Нюкасъл Лий Кларк, Боби минава през академиите на Бирмингам и именно "свраките". Все пак баща му изиграва ключова роля той да премине в Ливърпул през 2021-а година. Със сигурност Боби Кларк щеше да е по-познато име, ако нямаше проблеми със сериозна контузия. Все пак той на седем пъти се появява като резерва през настоящия сезон, а самият Юрген Клоп го похвали след финала с Челси: "Развитието на Боби Кларк...опа, направо е лудост", каза германецът в свой стил.

Джеймс МакКонъл - 19 години

Роденият през 2004-а година Джеймс е част от академията на Съндърланд дълги години, докато през 2019-а година не преминава в Ливърпул. Той претърпява лека корекция на позицията и стила си, които разбира се, тепърва ще се разиват, но това му осигурява няколко шанса под ръководството на Юрген Клоп. МакКонъл прави запомнящ се дебют преди месец - на 28 януари, срещу Норич във ФА Къп, като той асистира за един от головете.

Джарел Куанса - 21 години

За Куанса вече се говори все по-усилено, тъй като той получава възможности за изява от началото на сезона. Любопитното е, че точно година преди финала с Челси, Куанса играе в третото ниво на Англия с екипа на Бристъл Роувърс. Година по-късно той вдигна трофей с Ливърпул. Куанса навърши 21 години наскоро, а от 5-годишна възраст е част от мърсисайдци, като се присъединява към академията на "червените" през 2008-а година. Още от тогава се вижда, че е перфектен за защитник, тъй като е по-висок от другите деца. 

Конър Брадли - 20 години

2024-а година определено бе едно влакче на ужасите за десния краен защитник Конър Брадли. Той направи дебюта си с "червените", като записа изключително впечатляваща серия от мачове, в които имаше асистенции и дори гол за ма Ливърпул. След това обаче го покоси семейна трагедия, като той загуби баща си. Определено спечеленият финал в Карабао Къп бе специален момент за младока, който се раздаде, а през второто полувреме бе заменен. Северноирландецът почва от ранна детска възраст в местен отбор, след което рефер в аматьорските нива го препоръчва в по-сериозен клуб - Дънганън Суифтс. Там вече Ливърпул го забелязва и привлича. 

Джейдън Данс - 18 години

Джейдън е син на родения в Ливърпул Нийл Данс, който е минал през много английски клубове в кариерата си, включително Бирмингам, Бъри, Кристъл Палас, Лестър и още. "Харесах го още от първата секунда", бе коментарът на Юрген Клоп относно младия нападател, който започна да тренира с първия отбор на Ливърпул от началото на тази година, но ето, че и той взе участие в мача с Челси и вдигна трофей. Джейдън Данс е продукт на академията на мърсисайдци, към която се присъединява на осем години.

Люис Кумас - 18 години

Още един млад талант на Ливърпул с известен баща, а именно Джейсън Кумас - бивш национал на Уелс, минал през академията на мърсисайдци и играл за УБА, Уигън и Транмиър Роувърс. Младият Люис тръгва именно от академията на Транмиър, но след това минава при "червените", а през миналата година подписа първи професионален договор с Ливърпул. В два случая Люис Кумас попада в групата на Ливърпул, но остава неизползвана резерва, такъв е случаят и в мача с Челси миналата неделя.

Трей Ньони - 16 години

Младежът също попадна в групата на Ливърпул за финала с Челси, но не взе участие в него. Очаква се обаче, че той може да направи дебют за Ливърпул срещу Саутхемптън във ФА Къп сам на 16 години. Трей се присъединява през миналия сезон, след като е част от юношеските формации на Лестър. Не за първи път младокът попада в групата на Юрген Клоп, като той бе неизползвана резерва и срещу Брентфорд във Висшата лига. Любопитното е, че "червените" са изпреварили топ клубове като Манчестър Юнайтед за подписа на играча, който е описван като най-добрият халф в Англия в своята възрастова група. Така че бъдещето изглежда обещаващо пред таланта.

Тук трябва да се отбележи, че има още няколко впечатляващи млади таланти в Ливърпул, които по една или друга причина не бяха в групата за мача с Челси, но от тях се очаква много. Това са Бен Доук, Тайлър Мортън, Кейд Гордън, Калъм Сканлън, Стефан Байчетич, който записа много силни мачове с екипа на мърсисайдци, но вече дълго лекува контузия. Именно сред всички споменати футболисти се крие и бъдещето на Ливърпул.