Мениджърът на Кристъл Палас Рой Ходжсън си намери интересен обект на критика преди неделния шампионатен мач срещу Уотфорд във Висшата лига. На мнозина може да им се стори шокиращо, но опитният наставник се зае съвсем отговорно да предупреди талисмана на противника – Хари Стършела – да не се държи „непочтително” към аса на лондончани Уилфрид Заха.

През последните години Хари Стършела натрупа сериозна популярност като един от най-атрактивните талисмани в Премиършип. Често се случва той дори да празнува попаденията заедно с играчите на „стършелите”.

В Палас обаче няма как да хранят топли чувства към него след онова 1:1 на Боксинг Дей през 2016 година. В онзи мач Заха опита да изпроси дузпа към края на мача, а реферът Марк Клатенбърг не се подведе от симулацията и му вдигна жълт картон. След края на срещата, докато отборите се поздравяваха по терена, Хари Стършела потърси специално Заха и демонстративно се пльосна на тревата пред очите му.

Това вбеси много нападателя и се наложи човек от треньорския щаб на Палас да го успокоява и дръпне към тунела, иначе можеше да се стигне до саморазправа.

През април тази година, когато Палас отново гостува на „Викъридж Роуд”, Заха пак получи жълт картон за симулация, а после твърдеше, че вече има един вид завера срещу него.

„Заха не симулира”, категоричен беше Ходжсън.

„Ако ме питате дали Хари Стършела трябваше да прави такава симулация, ще ви отговоря, че намирам тези действия за непочтителни. Футболните мачове не са за това.”

„Със сигурност ако такива действия провокират публиката да търси нещо, каквото всъщност го няма на терена, те трябва да бъдат спрени”, допълни наставникът.

Уотфорд и Кристъл Палас стартират сблъсъка си в неделя от 15,30 часа българско време, като ще можете да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.