Вълнуващият сезон във Висшата лига ще завърши на 28-и май, когато традиционно ще се изиграят 10 мача. Борбата за титлата е изключително оспорвана, тъй като Арсенал продължава да има преднина от 4 точки, но и мач повече от Манчестър Сити. Двата тима дори ще се срещнат в пряк двубой. 

Клубовете обаче вече гледат отвъд сезона, а именно към летния трансферен прозорец. Очакват се някои големи трансфери, като Джуд Белингам и Деклан Райс са малка част от имената, замесени в потенциални трансфери на Острова. 

Кога обаче започва летния прозорец? Миналата година стартът бе на 10 юни, а за предстоящия прозорец все още няма точна дата, но се очаква отново да е в началото на юни. Все пак, английските клубове ще имат право да правят трансфери само от първенствата в Англия до 1 юли, когато са разрешени и международни сделки. 

Трансферният прозорец в Чемпиъншип ще започне в същия ден, в който е началото и на този във Висшата лига. Датите обаче варират в различните европейски първенства. Ла Лига, Серия А и Бундеслигата най-вероятно ще отворят трансферния прозорец от първи юли, докато Лига 1 ще последва Висшата лига.