Халфът на английския национален отбор Коби Мейноо изпитва облекчение, че Ерик тен Хаг ще се завърне за новия сезон като мениджър на Манчестър Юнайтед и отдава заслуженото на нидерландския специалист за участието си на Евро 2024 с отбора на Англия.

През последните месеци имаше множество спекулации около бъдещето на Тен Хаг на "Олд Трафорд". Юнайтед спечели купата на Футболната асоциация преди по-малко от месец и за момента това запазва работата на мениджъра от Нидерландия.

"Очевидно е, че съм щастлив, че надграждам заедно с него. Той вече има два трофея. Надяваме се, че има още добри моменти и е хубаво да работим на спокойствие, знаейки към с мениджър ще бъдем заедно отново. Толкова съм благодарен на Тен Хаг, че демонстрира толкова много доверие в мен и ми повярва, няма начин, по който да му се отблагодаря.", каза 19-годишният Мейноо пред репортери на вторник в тренировъчната база на Англия.

Халфът влезе като резерва при победата на Англия с 1:0 над Сърбия в първия мач на "трите лъва" на европейските финали в Германия. Мейноо се наслаждава да играе заедно с Джуд Белингам, който вкара единствения гол за Англия срещу Сърбия.

"Всички знаят колко страхотен играч е той, а освен това е и толкова мил човек. Той е взискателен (на тренировка), поставя високи стандарти, които очаква. Страхотно е да играеш с него и да си около него. Било ми е мечта да играя за Англия, въпреки че съм горд с моите ганайски корени", заяви още Мейноо, който от шестгодишен е в академията на Юнайтед.