Новото попълнение на Челси Андрей Сантош трябваше да се присъедини към Палмейрас под наем до декември, след като "сините" го привлякоха от бразилския втородивизионен Вашко да Гама през януари. Отборът обаче не можа да се съгласи с исканията на Челси, които включваха освобождаването на полузащитника за Световното първенство за U-20, както и завръщането му в Англия на 1 юли. Второто му заявление за разрешение за работна виза също беше отхвърлено, което беше подадено под "специална категория талант".

Възползвайки се максимално от възможността, отборът от МЛС Лос Анджелис Галакси отправи оферта към Челси за играча, твърди GOAL. Челси обмисля предложението, но се разбира, че играчът няма намерение да се състезава в МЛС, тъй като иска да се предизвика в по-трудна лига, докато не получи работна виза в Англия.

От Лос Анджелис Галакси потвърдиха, че са готови да се съгласят с условията, поставени от Челси, което го прави добър вариант за "сините". Източници в Бразилия потвърждават, че Вашко да Гама също е готов да спази условията на Челси и с удоволствие ще вземе играча под наем.