Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали Дарвин Нунес, след като нападателят изработи дузпа и вкара гол в дебюта си. Това се случи в мача за "Къмюнити Шийлд", който мърсисайдци спечелиха с 3:1 срещу Манчестър Сити. Уругваецът влезе като резерва, но се включи отлично и имаше голям принос за победата.

"Приносът на Нунес беше добър, много добър. Очевидно той ще става все по-добър с времето. Живеем в свят, в който всеки съди играчите прекалено бързо. Това не е полезно за никого, но се случва постоянно", сподели Клоп.

"В първите няколко мача бяхме далече от кондиционното нивото, на което бяхме днес. Когато Нунес влизаше, ние му подавахме да гони всяка топка и след третата той беше изтощен. Тогава хората съдеха първите му докосвания и такива неща. Безумно е, но трябва да живеем с това. Той се справи великолепно. Бяхме търпеливи, знаем на какво е способен", допълни германецът.

"Знаем, че нападателите са специална порода. Всеки има нужда от нещо позитивно. За тях това означава голове или участие в отбелязването на гол. Мисля, че Дарвин щеше да е добре и без да отбележи третия гол, защото след неговия удар с глава се стигна до дузпата. При предишната му възможност, той се справи отлично, но Едерсон реагира брилянтно. Голът беше черешката на тортата, много съм доволен за за него. Видяхте на неговото лице и на съотборниците му колко се радват момчетата за него, което е добър знак", каза още Клоп.