Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отказа да обвини нападателя Мохамед Салах, след като египтянинът се зарази с COVID-19 след посещение на сватбата на брат си. Снимки и клипове от щастливото събитие показаха как 28-годишният голмайстор танцува, заобиколен от десетки други хора, но никой от тях не носи маска.

Заради положителния си тест Салах пропусна мача на Египет с Того от квалификациите за Купата на африканските нации, а по всичко личи, че няма да може да играе и в следващите поне 3 мача на Ливърпул във всички турнири.

"Мохамед се прибра днес в Англия. Поддържам връзка с него. Когато даде отрицателен тест, ще поднови тренировки. Той няма симптоми. Няма какво повече да обсъждам публично около ситуацията", каза Клоп.

"През лятото се бях прибрал у дома в Германия, а мой приятел измести празненството за рождения си ден специално заради мен. Но аз реших да не отида. В други държави има по-голям обществен натиск. Сватбата на брат ти е специален момент за всеки човек. Мисля, че моите играчи са невероятно дисциплинирани", обясни мениджърът на Ливърпул.

В неделя Ливърпул приема лидера в класирането на Висшата лига Лестър Сити, като освен на Салах, мърсисайдци няма да могат да разчитат и на близо половината от останалите си титуляри. Централните бранители Върджил ван Дайк и Джо Гомес вероятно са аут до края на сезона, докато десният бек Трент Алекзандър-Арнолд също отпада от двубоя заради контузия от дербито с Манчестър Сити преди две седмици. Капитанът Джорджан Хендерсън е друг играч със здравословни проблеми след паузата за националните отбори.

"Няма сезон без кадрови проблеми. Винаги се случва това. Сега просто е малко по-различно, защото контузиите дойдоха при играчи на една и съща позиция и са по-тежки от обикновено, което прави ситуацията коварна. Никой в Ливърпул не трябва да се обвинява за това, просто ситуацията е такава. В момента понесохме удар, но следващият месец ще имаме решение", добави той.

Мениджърът на Ливърпул разкри, че полузащитниците Фабиньо и Тиаго Алкантара са близо до възстановяване на физическата си форма, след като са преодолели травми в бедрото и коляното съответно.