Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че отборът му е изградил „прекрасна база” за остатъка от сезона, като „червените” са яростен претендент за титлата в Англия, а също така и са на четвъртфиналите в Шампионска лига (бел.ред: срещу Порто).

Ливърпул води с две точки на върха на Манчестър Сити, като има и мач повече. Тимът от Мърсисайд има само една загуба през сезона, именно срещу Сити, а следващият мач на отбора е срещу Тотнъм на „Анфийлд” в неделя от 18,30 часа. Срещата между двата тима ще може да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Германският наставник на тима не смята, че има напрежение в отбора му за битката за титлата в Англия, като вярва, че отборът му е в добра позиция да спечели за първи път титлата от 1990-а година насам.

„Много е вълнуващо. Винаги говорим точно за това – такъв сезон, който се подготвяш неспирно за финалните седмици. Вече сме именно в тях и няма прекъсвания, така че идва следващият мач, след него следващия и така до края на футболната година. Всеки един двубой е от изключителна важност”, коментира Клоп пред сайта на клуба.

„Имаме мачове срещу отбори, които се борят за места в зона ШЛ, както и други, които се борят за своето оцеляване във Висшата лига. Всеки един мач ще е много труден”, продължи той.

След като приеме Тотнъм, Ливърпул има гостувания на Саутхемптън, Кардиф и Нюкасъл, а домакинстваха на отбора са срещу Челси, Хъдърсфийлд и Уулвърхемптън. „Мисля, че само срещу Уулвс във финалния мач няма да се изправим срещу отбор, който не се бори за нещо конкретно, тъй като „вълците” нямат сега амбиции за ШЛ, а също така няма и да изпаднат. Все пак се намират в удивителна форма, тъй като се класираха за полуфиналите на ФА Къп, така че са развълнувани и те. Какво да кажем за ШЛ? Всеки един мач там е като финал. Надявам се да останем в надпреварата колкото се може по-дълго”, продължи 51-годишният германски мениджър.

„Създадохме чудесна база през годините, така че нека сега я използваме добре”, коментира Клоп.

Редовният анализатор на Sky Sports Фил Томпсън пък коментира, че Ливърпул трябва да даде най-доброто от себе си, за да си осигури успеха срещу Тотнъм идната неделя.

„Тотнъм винаги може да ти създаде проблеми. Мисля, че всички обичат начина, по който отборът играе, тъй като те наистина играят атакуващ футбол и имат много добър мениджър, който променя нещата”, сподели Томпсън пред Sky.

„Тотнъм е опасен отбор по всяко време. Те загубиха три от последните си четири мача, но знае, че когато дойдат на „Анфийлд” ще направят всичко по силите си, за да победят. Имат нужда да се утвърдят в четовкрата и ще се борят за това”, завърши Фил Томпсън.