Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е убеден във възможностите на Дарвин Нунес. Треньорът на мърсисайдци обаче изисква от уругваеца да научи възможно най-скоро английски, тъй като това е пречка.

"Наличието на Дарвин ни дава опции в атака. Той още се адаптира, английският не му е добър. Как може един нападател да блесне, когато целият отбор страда? Това е дългосрочен проект", сподели Клоп на пресконференцията преди мача с Нотингам Форест.

"Когато имаме пет или шест опции в атака, трябва да преценяваме кой започва. Дарвин влезе срещу Лийдс и беше страхотен. Това ни трябва. Предстоят пет мача за две седмици, така че със сигурност ще започне като титуляр", допълни треньорът на мърсисайдци.

"Той е централен нападател, който може да играе и отляво. Всичко е до фините настройки, това правим. След този сезон предстои друг - вече мисля върху него. Научихме много, даже неща, които не искахме да научаваме. Той може да играе и на двете позиции, 100%, и да ги играе добре. Трябва да научи английски, не можем на тренировки да говорим четири езика", завърши Юрген Клоп.