Мениджърът на Ливърпул Юрген Кло призна, че е изключително доволен от развитието около казуса с контракта на Мохамед Салах. 29-годишният нападател е с изтичащ договор с клуба от „Анфийлд“ в следващите 18 месеца и неведнъж изрази желанието си, че иска да продължи кариерата си при „червените“.

Договорка между страните обаче все още не съществува, но Клоп успокои привържениците на феновете на клуба и призна, че очаква Салах да подпише нов контракт с нови параметри.

Говорейки пред репортери преди полуфиналния мач с Арсенал за Купата на Лигата, германецът сподели: „Знаем, че Мо иска да остане, а и ние искаме той да остане при нас. На този етап се намираме. Тези неща отнемат време, а аз не мога да ги променя. Всичко е добре“, коментира Клоп.

„Доволен съм от това, което е до този момент. Феновете обаче не са нервни, както сте вие. Те знаят клуба и знаят хората, които правят сделките, така че не мога да говоря повече. Този тип неща отнемат време, тъй като има прекалено много преговори. Има трети страни като агентите, но няма от какво да се притесняваме, тъй като това са нормални процеси. Говорим много, но сега няма какво да кажем. Всичко е добре, не е финализирано, но има разговори“, акцентира още Юрген Норберт Клоп.

Салах има 23 гола и девет асистенции в 26 мача за Ливърпул през този сезон, като в този момент той е с Египет и изпълнява ангажиментите си към Купата на афринанските нации.