Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че не е съгласен с отменения гол на Садио Мане при равенството 1:1 срещу Арсенал във Висшата лига. В същото време обаче германецът намекна, че резултатът е реален, а неговият тим е платил цената за прекалено големия брой грешки, които е допуснал в хода на срещата.

Случката с Мане се разви в 18-ата минута, а Джеймс Милнър даде аванс на „червените” в 62-ата. Двадесет минути по-късно Арсенал изравни чрез Александър Лаказет. Предвид броя положения, които се разкриха и пред двата отбора, равенството можеше да бъде и далеч по-атрактивно.

„През първото полувреме вкарахме гол, при който нямаше засада, а после Върджил ван Дайк имаше две положения, които обикновено вкарва и със затворени очи”, заяви Клоп пред BTSport след края на мача. „Не съм доволен от начина, по който се бранихме през първото полувреме. Не беше това, което исках. На контраатака бяхме великолепни.”

„Стигнахме до точка, взимаме я. Точка на стадиона на Арсенал винаги е позитивен резултат, но можехме и да победим. Имахме чисти положения, както и противникът.”

„Голът на Садио Мане? Само един човек може да ви осветли за причините и това е страничният съдия. Такъв е футболът. Ако той си е помислил, че при първата ситуация има засада, то значи е сбъркал. Това, което казвам сега, обаче няма да промени нищо. Ние допуснахме повече грешки от рефера. Щеше да бъде добре, ако това попадение беше зачетено”, добави Клоп.