Британското правителство правилно е наложило санкции на Роман Абрамович, но служителите и футболистите на Челси не бива да бъдат потърпевши, заяви мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп. Великобритания обяви тази седмица, че замразява активите на Абрамович и на още шестима руски олигарси заради инвазията в Украйна. Така чисто оперативното функциониране на Челси бе поставено на карта.

"Служителите в Челси не носят вина за тази ситуация. Виновен е само един човек и това е руският президент Владимир Путин. Не знам каква е ролята на Роман Абрамович във всичко, но се твърди, че двамата са близки. Именно заради това смятам, че британското правителство е в правото си да наложи санкции", заяви Клоп преди мача на Ливърпул срещу Брайтън.

Докато бъдещето на футболистите на Челси продължава да бъде под въпрос, Клоп също си има свои тревоги в Ливърпул. Договорът на Мохамед Салах изтича през следващото лято и мениджърът бе запитан дали има развитие по този въпрос.

"Мо иска да вижда израстване в Ливърпул. Не мисля, че има какво повече да направим, така че решението си е изцяло негово. От моя гледна точка всичко е наред, а и не се е случило нищо съществено. Той нито е подписал, нито е отказал да го направи. Просто чакаме, нямаме бърза работа", каза германецът.

"Диас се приспособи изненадващо бързо. Никога не знаеш колко време би отнело подобно нещо след трансфер, но Луиш ме впечатли. Впечатли ме на тренировките и вие виждате същото в мачовете", продължи Клоп.

Ливърпул е в серия от седем поредни победи във Висшата лига и вече е само на шест точки от лидера в класирането Манчестър Сити. "Червените" са и с мач по-малко от миналогодишните шампиони.

"Резултатите са изражение на работата на момчетата в тренировките. Правим всичко по силите ни, но все още не можем да кажем, че това е битка за титлата, тъй като изоставаме. Надявам се да продължим да печелим мачове, пък ще видим", завърши Клоп.