В разкриваща пресконференция преди сблъсъка на Ливърпул с Тотнъм Юрген Клоп разкри, че е получил критики в социалните медии относно избора на неговия отбор за победата на Уест Хем в сряда и че е бил добре запознат с притесненията на феновете около неговата халфова линия, зона на страната, която ще бъде насочена към значително лятно подсилване на трансферния пазар.

"Хубаво е ние да вземаме решенията, а не хората, които пишат коментари в социалните мрежи или каквото и да е, защото те са единствените, които чувате! Другите момчета, които са доволни или не са доволни от това, което правим, го пазят. Но ако отидете в социалните медии и погледнете, ще си помислите "о, Боже мой, няма по-голям проблем на света от нашата халфова линия!", започна Клоп.

"Някой ми показа след последния мач нещо в Инстаграм или където и да е, където хората знаят за нашия състав и какво пишат за него! Не много от тях искаха Къртис Джоунс на терена, не много искаха Коди Гакпо на терена и когато видяха Жоел Матип да играе, казаха, че играта приключи или че ще гледат другия мач, неща такова! Разбирам, че този сезон изнервя хората. Не бяхме себе си в различните части на сезона. Но ние все още трябва да вземаме добри решения, а не решения на паника като "той никога няма да може да играе отново", добави специалистът.

"Затова казах, че каквото и да направим през лятото, на първо място няма да е достатъчно за хората. Така е. Това е работата и ние трябва да вземаме решения въз основа на това, което знаем. Имаме голям потенциал в този отбор. Не го показахме достатъчно тази година, но ще запазим това, ще го използваме и ще привлечем нови играчи. И двете неща са възможни", завърши Клоп.

За Ливърпул предстоят домакински мачове с Тотнъм и Фулъм във Висшата лига.