Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е доволен от отбора си, въпреки тежката домакинска загуба от Манчестър Сити с 1:4, след която „мърсисайдци“ вече изостават на 10 точки от „гражданите“.

„Да, накрая ни загубихме и това не беше нашият ден, но голяма част от мача беше брилянтен мач от страна на моя отбор. Виждам в очите ти (б.р. – обърна се към интервюиращия), че мислиш различно. На мен ми хареса. Първото полувреме играхме добър футбол срещу Сити, който можеш да води с 2 или 3:0. Второто полувреме малко промениха системата си на игра. Преминаха в 4-4-2 без топка. Ние трябваше да се адаптираме по-бързо и трябваше да повлия на нашия стил през втората игра. Малка промяна и ние щяхме отново да бъдем в мача, но в началото на втората част нямахме много опции и допуснахме лесно първия гол. Ние нямахме достатъчно опции да играем нашата игра. Дадохме им лесно първия гол и имаха твърде много възможности за гол. Те вкараха, ние изравнихме. Отново бяхме добре, но тогава допуснахме две огромни грешки. Те ги използваха и вече водеха 3:1 и тогава вече беше трудно да се обърне мача. Те имаха възможност да вкарат и четвърти гол“, заяви Клоп.

Gulliver/GettyImages
83 снимки

„Представянето ни беше добро през повечето време, на високо ниво. Но в определени моменти можем да бъдем и разочаровани от това, което се случи. Разликата от 10 точки със Сити е голяма, но при головете направихме масивни грешки и това винаги е голям проблем срещу отбор като Сити и затова загубихме мача“, продължи германецът, който коментира и грешките на вратаря Алисон.  

„Да, истина е. Но не можем да ги скрием, просто трябва да ги приемем. Ние обаче не му дадохме достатъчно опции да отиграе топката при втория гол. Той не можа да я изчисти и в крайна сметка нещата се случиха. Да, можеха да са различни, но това е истината. Все още имаше възможност да я изчисти в предни позиции, но не го направи. Но Али ни е спасявал живота много пъти и нямаме право да го обвиняваме тази вечер, въпреки че направи две грешки“.

„Ман Сити ни създаде много проблеми в защитата. Опитахме се да разиграваме топката. Срещу Лестър вероятно ще имаме различен игрови план. Но, да, днес видях много добри неща на терена и, ако играем така, както в дълги периоди в днешния ден, ще видите, че футболът ни ще е успешен. Ние Ще опитаме всичко. Има достатъчно мачове, за да подсигурим това, но трябва да печелим мачове“, завърши Клоп.