Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че вече има своите планове за това как да направи така, че да не се усети липсата на Садио Мане през януари. Нападателят ще играе за Сенегал в Купата на Африканските нации и по този начин мърсисайдци се лишават от ключов футболист по средата на сезона.

Бившият ас на Саутхемптън вече има 8 гола на сметката си, откакто облече червената фланелка. Той ще вземе участие в следващите 3 мача на отбора – домакинства срещу Стоук Сити и Манчестър Сити, както и в гостуването срещу Съндърланд, но след това заминава за турнира в Габон.

Ако Сенегал стигне по-далеч в надпреварата, то Мане може да пропусне и повече от месец. „Той е крило, офанзивен играч, изключителен футболист. Мане е много добър, може да прави всичко“, коментира Клоп. „Ако имахме още петима флангови играчи, които да го заместят, то тогава нямаше да разполагам с настоящия си тим, атмосферата нямаше да е същата, защото сега всеки се чувства много важен.“

„Няма как да разполагаш с всичко. Садио ще замине, а ние сме длъжни да намерим решение. Това може да се случи, при доста специфични условия, чрез трансферния пазар или чрез играчите, които са в този тим.“

„Нямаме късмет с контузиите, които идват в грешните моменти, но все още сме в състояние да играем с различна схема. Доста от нашите играчи са поливалентни и смятам да използваме това. Те трябва да са отворени към различни варианти и съм сигурен, че е така“, допълни Клоп.