Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп бе много доволен след зрелищното реми 3:3 в дербито с Арсенал, дошло след изравнителен гол на мърсисайдци в самия край.

"Беше страхотен футболен мач, както и трябваше. Мисля, че хората ще говорят за този мач, може би не прекалено дълго, защото в неделя играем с Манчестър Юнайтед, но не е лесно да го забравим", заяви Клоп.

"Началото беше много добре. Не перфектно, разбира се, но не далеч от това, защото знаехме как играят те и в началото на мача бяхме по-добри и играехме наистина добър футбол."

"Трябва да се защитаваме при статични положения по-добре, лесно е да се каже, но трябва да работим върху това и ще работим. Ще го анализираме и трябва да се справяме по-добре."

"Направихме брилянтен втори гол и стояхме добре в мача. Голът на Арсенал не беше прекалено голям шок за нас, вкарахме перфектен втори гол и бяхме в мача."

"После малко загубихме контрол и особено около втория гол, защото Жиру беше на земята след единоборство. Спряхме за малко, но играта не бе спряна, те използваха ситуацията и направиха лесен гол."

"Загубихме контрол и не беше много лесно, губехме топката лесно. Те са силни на контра атаки, всички знаят това, така че трябваше да се защитаваме."

"През второто полувреме отново бяхме в мача. Мачът беше малко по-открит в сравнение с началото на първото полувреме, но се върнахме в двубоя. В края това беше брилянтно от Жиру, но просто трябваше да се защитаваме по-добре. Трябва да сме по-концентрирани в такива ситуации."

"После ти е нужен малко късмет и ние го имахме. Сменихме играчи и това беше перфектна топка за Кристиан, перфектен удар с глава и перфектен финален удар. Мисля, че това беше напълно заслужено равенство и зрелищен двубоя", допълни Клопо.