Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви на пресконференция, че тимът му трябва да се представи на максимално високо ниво, ако иска да победи Арсенал. Мърсисайдци се изправят срещу ,,артилеристите“ на ,,Емирейтс“, като възпитаниците на Унай Емери са в серия от 11 победи в последните 12 мача. 

Германският специалист на червените все още не е загубил двубой срещу Арсенал в треньорската си кариера, като е спечелил 11 от 15 точки. Наставникът предупреди своите, че трябва да изиграят перфектен мач, ако искат да продължат без поражение във Висшата лига. 

"Те вкарват много голове и са отлични в атака, затова всичко зависи от нас. И двата отбора са много атакуващо настроени, така че ще видим как ще се развие срещата“, каза Клоп. 

"Трябва да направим всичко необходимо, за да не допуснем попадение. Това ще бъде сложно, тъй като те са креативни и са много добри на скорост. Това е ситуацията, когато се изправим срещу топ отбори като Манчестър Сити, Челси, Тотнъм и Арсенал – хубаво е когато подготвяме играчите за такива битки, но на терена е винаги трудно, защото трябва да покажеш най-доброто от себе си, за да победиш“, добави мениджърът на Ливърпул. 

"Досега всичко върви добре. Една четвърт от сезона обаче е нищо. Това все още е началото. С изключение на мачовете с Наполи и Манчестър Сити ние създаваме много възможности за гол. Дори и да не вкарваме всеки път, аз не се тревожа, поне докато продължаваме да създаваме. Това са същите момчета. Разбира се, във футбола винаги може да има спадове на формата, но докато създаваме възможности, винаги ще имаме шанс да вкараме. Но аз бих се съгласил и на 38 победи в годината с по 1:0", продължи той. 

"Унай Емери имаше много трудна задача да дойде в клуба след Арсен Венгер, който работи там в продължение на 50 години. Той обаче се справи брилянтно след трудното начало", каза още Юрген Клоп.

Той добави, че Джордан Хендерсън и Наби Кейта отпадат и за двубоя на "Емиратс", както най-вероятно и за гостуването на Цървена звезда в Шампионката лига. 

Ливърпул поделя върха във Висшата лига с Манчестър Сити, като изостава по-голова разлика от ,,гражданите“, докато Арсенал заема четвърта позиция в класирането.