Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе повече от доволен след успеха над Манчестър Юнайтед с 3:1. Германецът също така отчете, че не се е вълнувал особено какво е направил Манчестър Сити срещу Евертън (3:1) по-рано в събота.

Успехът пък отново върна мърсисайдци на върха в Премиър лийг, като Ливърпул води с точка пред втория в лигата – Манчестър Сити в голямата борба за титлата в Англия. Ливърпул ще може да разтегне преднината си до четири точки идния петък, когато неговият тим гостува на Уулвърхемптън, ала Клоп не гледа разликата с другите, а само своя отбор.

„Игнорирам изцяло тези неща. Не помня дори да съм ги споменавал”, сподели Клоп на брифинга.

„Знаем таблицата с класирането, но трябва да сме фокусирани върху нашата игра и резултати. Днес играхме срещу Манчестър Юнайтед, а не срещу тях и Манчестър Сити. Когато ядем и тренираме заедно не си задаваме въпроса – „Хей, знаете ли какво Сити направи?””, продължи наставникът на „червените”.

„Фокусирани сме върху това, от което се нуждаем. Гледаме само в тази насока, a не, че сме близо до някой друг отбор и да си мислим, че може той да загуби точки. Уважаваме много Сити, както и те нас. Предстои ни мач на 3-и януари и тогава ще мислим за тях”, каза още Клоп.

Германецът е впечатлен от изявите на неговите играчи, които продължават да са единственият отбор в Англия, който остава непобеден в 18-те си срещи в лигата. Клоп също така сподели, че е много доволен от успеха над Юнайтед, който е първи за Клоп срещу Моуриньо, откак Специалния е начело на „червените дяволи”.

„Много, много съм доволен. Това бе силен мач за нас. Брилянтен старт и може би едно от най-добрите представяния, откакто аз съм в Ливърпул”, допълни Клопо.

„Първият половин час бе превъзходен. Вкарахме само един гол, но не мисля, че някой е очаквал да вкараме четири или пет пъти. Начинът, по който играхме бе перфектен. Опитвахме пасове в точните зони. Играхме пред техните линии и всичко бе супер. След този половин час позагубихме някой от силните си страни малко, след което те ни вкараха. След това срещата стана отворена. Противникът промени малко облика си през второто полувреме, пускайки Маруан Фелаини на терена. Това никога не е позитивно за противника на Юнайтед, след като средата на терена става по-трудна за контролиране”, продължи с анализа си той.

„Върнахме си доминацията, а Шакири затвори мача с двете си изпълнения. Смятам, че това бе е хубаво и напълно заслужено. Шак е много квалитетен футболист и може да направи разликата напред. Не може да очакваш той да вземе топката и да подаде назад. Нуждаехме се от малко късмет при головете след рикошетите, но в тези мачове голът си е гол”, продължи германецът.

„Брилянтно, точно както го искахме. Фантастични пасове, супер контрол и перфектен завършек”, завърши с усмивка Юрген Клоп.

Палачът Шакири гилотинира Юнайтед