Ливърпул загуби тежко с 0:3 от Брайтън във Висшата лига, като победата прати "чайките" над мърсисайдци в таблицата. Отборът на Юрген Клоп вече загуби последователни мачове за втори път този сезон и мениджърът призна, че отборът му е бил заслужено победен от хората на Роберто Де Зерби.

"Много съм разочарован. Поздравления за Брайтън, изиграха страхотен мач срещу лош противник. Днес наистина не бяхме добри и не мога да си спомня добра фаза, период или каквото и да било. Опитахме се да помогнем на момчетата с различна формация, но изобщо не се получи. Моя е отговорността, знам това. Опитахме да го променим отново през второто полувреме, но сбъркахме много.

На моменти изглеждаше твърде лесно за Брайтън, организацията беше напълно изчезнала. Беше твърде лесно. Просто беше твърде лесно и не можеш да се върнеш в този мач. Не мога да си спомня по-лош мач, не само в Ливърпул, и това е моята отговорност. Това е ниска точка", сподели фрустрираният Клоп.

Поражението на Ливърпул оставя "червените" на осмо място в таблицата на Висшата лига и са изправени пред истинска битка за завършване в челната четворка. Отборът на Клоп е на седем точки зад местата в Шампионската лига и вече е побеждаван шест пъти във Висшата лига този сезон.