Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп не остана доволен от рефера Пол Тиърни след равенството 2:2 срещу Тотнъм Хотспър в Лондон. Клоп призна какво обяснение му е дал главния съдия, който направи няколко доста полемични решения, с което си навлече гнева на голяма част от фенскит маси на двата отбора.

Gulliver/GettyImages
90 снимки

"Има много очевидни други неща, които бяха важни в този мач, но някои от тези въпроси трябва да бъдат зададен към господин Тиърни. Разбира се, че Хари Кейн трябваше да бъде изгонен. После изгониха Робъртсън за не много разумно влизане от неговия живот. Но това на Кейн със сигурност беше червен картон, без дискусия. Имаме ВАР, а той отиде да гледа ситуацията с Робо. Защо не го направи това с Кейн", започна Клоп.

"Ситуацията с дузпата и Диого Жота съдията ми обясни, че Диого е спрял движението си, търсейки анрушение. Ако искаш да шутираш, ти трябва да спреш за момент, защото не можеш да тичаш и шутираш в един и същ момент. Винаги помага, ако си играл футбол в миналото. Като гледаме ситуацията, къде спира той? Не ги разбирам", акцентира германецът


"Равенството е окей. Не сме луди да си мислим, че не можем да завършим наравно с Тотнъм, но имаше много решаващи ситуации. Не знам какъв му е проблемът с мен, честно. Нямам идея. Може би в началото бях по-емоционален, но смятам, че има някаква граница, в която това е позволено. Той дойде и ми показа жълт картон за реакция, но предпочитам да беше взел правилното решение на терена", отсече Клоп.