Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че съчувства на колегата си Пеп Гуардиола и играчите на Манчестър Сити след наказанието на "гражданите" за участие в европейските клубни турнири за двугодишен период. 

През тази седмица УЕФА излезе с официално решение да забрани на манчестърския гранд да участва в най-престижните надпревари на стария континент за период от две години, до сезон 2022-2023-та. Това създаде сериозни съм около бъдещето на редица от звездите на отбора, както и мениджърът Пеп Гуардиола. 

Клоп сподели болката на своя колега и съперник, изтъквайки, че каталунецът и неговите състезатели трябва да бъдат съдени за това, което правят на терена, а не извън него. 

"Бях шокиран, когато чух новината. Не знам какво се е случило извън терена, но на него Пеп Гуардиола и Манчестър Сити са сензационни. Те играят невероятен футбол", започна германецът. 

"Моето възхищение към това, което те правят на терена няма да изчезне след тази новина. Съчувствам на Пеп и играчите, защото те просто играят футбол. В която и лига да е бил Гуардиола, тя се е подобрявала след неговия престой", завърши наставникът на "мърсисайдци".