Напускащият Ливърпул след края на сезона мениджър на тима Юрген Клоп призова за спокойствие, след като капитанът на „червените“ Върджил ван Дайк изрази несигурност относно оставането си на „Анфийлд“ след раздялата с германския наставник.

„Това е нещо напълно нормално. Ясно е, че външният свят няма да даде и секунда да го преосмислиш. Преди седмица никой не знаеше за ситуацията с мен. На тях им оставаше по 18 месеца от настоящите договори и никой не задаваше въпроси, така че ни дайте малко почивка. Никой не трябва да се притеснява. Пишете каквото искате, клубът е стабилен. Всичко ще бъде наред, на 100% съм сигурен в това. Препоръчвам на всички да останат спокойни. Много често опасенията на феновете не са толкова големи, колкото всъщност си мислите, че са. Подценявате интелигентността на нашите привърженици“, каза Клоп на днешната си пресконференция.

В сряда вечер лидерът във Висшата лига посреща намиращия се в добра форма напоследък отбор на Челси, който ще се опита да спъне мърсисайдци в борбата им за шампионската титла. Клоп е наясно с това срещу какъв тим ще се изправи след ден.