Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе повече от доволен след представянето на своите футболисти срещу Арсенал. Мърсисайдци надвиха „артилеристите” с 5:1 в големия мач от 20-ия кръг на Висшата лига. Германецът пък е останал очарован от жеста на Мохамед Салах през втората част. Египтянинът предостави възможността на Роберто Фирмино да изпълни дузпата, която реално оформи крайния резултат. Това бе и третият гол за бразилеца в срещата.

„Ясно е, че това бе див мач. Играхме много добре, точно както исках да играем. Имахме желание да пресираме и да неутрализираме опитите им за изграждане на атаки. Те също ни натискаха добре и затова мачът беше „див”. Нужно беше да си спокоен, когато спечелиш топката”, бяха първите думи на Клоп.

„Отговорът на изоставането в резултата ни бе от световна класа. Знаехме през второто полувреме, че мачът не е свършил и искахме да контролираме събитията. Мо Салах даде дузпата на Роберто Фирмино и почти щях да се разплача. Всички знаем колко много Салах иска да вкарва, а това беше много готино. Щастлив съм от момчетата, тъй като не се случва често да биеш Арсенал с 5:1”, довери още Клоп.