Мениджърът на 19-кратния английски шампион Ливърпул - Юрген Клоп, сподели на днешната си пресконференция преди двубоя с Кардиф Сити от четвъртия кръг на ФА Къп, че Харви Елиът, Тиаго Алкантара, Наби Кейта и Дивок Ориги вече тренират наравно със своите съотборници и някои от тях дори може да вземат участие в неделния мач.

Единствено извън състава остават Садио Мане и Мохамед Салах, които е неделя ще излязат един срещу друг във финала за Купата на Африканските нации. Според Клоп обаче двамата ще бъдат на линия за двубоя с Лестър следващия четвъртък.

„Много съм впечатлен от възстановяването на Харви. Той правеше всичко, което му кажем. В добро състояние е. Трябва да видим дали ще е добре за него да започне, или да влезе като резерва, но със сигурност ще бъде в групата за мача с Кардиф. Тиаго тренираше наравно с останалите, но за жалост получи малка инфекция в гърдите, така че отново трябваше да се оттегли за малко. Очаквам днес да тренира с отбора. Ще видим дали ще можем да го използваме в неделя. Наби е добре. Дивок вчера тренира за първи път от доста време“, започна Клоп на днешната си пресконференция.

„Страхотно постижение за Салах и Мане, който стигнаха до финала. Наби също игра на изключително ниво в турнира, така че Купата на Африка бе доста успешно състезание за нашите момчета. Дали Салах и Мане ще бъдат готови за мача с Лестър в четвъртък? Мисля, че ще бъдат на разположение, но ще видим. Най-късно във вторник или сряда победителят ще се завърне. Другият ще го направи малко по-рано. Трябва да говоря с тях. Те са в ритъм, защото изиграха няколко мача“, продължи германецът, който коментира и новото попълнение Луис Диас.

„Луис Диас ще има нужда от време за адаптация. Това не означавам че говоря за четири или пет месеца. Все още не съм го видял по време на тренировки, така че трябва да почакаме малко. Много съм доволен от този трансфер. Харесваме почти всичко в него. Следя го от известно време. Той е изключителен играч, който има бързина и характер. Може би малко закъсняхме, но аз съм наистина щастлив, че успяхме да го вземем сега“.

„ФА Къп е огромен турнир. Не бяхме много успешни в него, откакто аз съм тук, но сега имаме големи амбиции“, каза още Клоп.