Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп приветства смелия подход в мачовете на Лийдс, налаган от мениджъра Марсело Биелса, а също така предупреди своите играчи за уникалните предизвикателства, които вади отборът от Йоркшър, за разлика от всеки друг тим в Премиършип.

Двата отбора се срещат на "Елънд Роуд" в понеделник в доста важен сблъсък, най-вече за Ливърпул. Действащият шампион e изправен до стената, когато става дума за резервиране на местата в топ 4 и участие в Шампионската лига.

"Лийдс е сериозен противник и ние наистина уважаваме това, заяви Клоп на пресконференция днес. "Червените" са на 3 точки след Уест Хям, който cензационно е в местата за Шампионската лига. Лийдс затрудни изключително много шампионите в първия мач за сезона, когато Ливърпул спечели трудно у дома с 4:3. Също така направиха и доста поразии и на Манчестър Сити, като ги смаяха с 2:1, въпреки че останаха 10 човека още преди почивката.

"Гледах мача и беше наистина вълнуващо да видя какво е възможно във футбола. Лийдс в момента предлага може би най-различната игра в лигата. Можете да сравните отборите, всеки има някаква сходна прилика с играта на другия отбор. Но Лийдс е наистина специален отбор. Така че ние наистина трябва да бъдем готови за нещо различно", каза германецът по повод срещата в понеделник.

Той заяви, че дългосрочно отсъстващите заради контузии в Ливърпул - Джо Гомес, Върджил ван Дайк, Джордан Хендерсън и Жоел Матип отбелязват солиден напредък в рехабилитацията и някои от тях скоро ще бъдат на терена с основната група.

"Повечето са много добре. Джо например се възстановява най-бързо. Вече прави праволинейно бягане, което е обичайната практика след контузия. Няма реакция в коляното, което е много важно. Но си трябва време, както при останалите също", добави специалистът.