Юрген Клоп призна, че тактическите планове на Манчестър Юнайтед са му странни и довери, че неговият Ливърпул трябва да се опази от скоростните контраакции, прилагани от „червените дяволи”. Клоп говори за тактиката на Юнайтед, след като при изиграването на първия мач между двата тима (1:1) той акцентира, че опонентът само се е защитавал, макар норвежецът да отрече тази теория.

Тогава тези коментари накараха Солскяер да се защити, описвайки клубната философия на Ман Юнайтед като „агресивна”, а Клоп призова своите футболисти да внимават с бързите нападения на Юнайтед. „Странно е, когато играеш срещу тим с високо качество какъвто е Юнайтед, а те играят по този начин. Това прави животът ти сложен”, каза Клоп.


Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед на 19-и януари от 18,30 часа на „Анфийлд”, а ако не сте в града на Бийтълс, то мачът може да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Както обикновено, имате възможността да се доверите и на GONG.BG, който специално за вас ще следи срещата край река Мърси на живо.


„Видяхме го и с Тотнъм, а това не е нормално. Как можеш да го очакваш? От друга страна, контраатаките им са едни от най-добрите в света. Не казвам, че те са отбор, който само това прави, но това е основното нещо. Хората може да искат това да звучи като критика, но не е, а описание на ситуацията, която прави животът на другите по-сложен”, призна 52-годишният германец.

Атакуващото трио на Манчестър Юнайтед – Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал и Мейсън Грийнууд, се оказа, че има повече голове (42) от това на Ливърпул – Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино (38).

Клоп предупреди отбора му, че трябва да бъде перфектен, за да спре това качество в Юнайтед, след като е тренирал това нещо. „Искаме да доминираме, но трябва да се пердпазваме от тези ситуации. Атакуващият футбол работи така, че трябва да използваш цялата ширина на терена, а това може да те принуждава често да губиш топката. Този мач ни кара да сме перфектни. Ако загубим топката, може да се озовем в много кофти зона”, призна още мениджърът на европейския клубен шампион.