Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни, че със сигурност променливото английско време няма да играе роля при решението как да продължи неговата кариера. Това беше отговор на коментарите, които агентът на треньора Марк Косицке направи по-рано.

Косицке заяви пред немско издание, че наставникът на „червените” има договор до 2022 година и макар от клуба да настояват за удължаване на споразумението, решението не е от спешен характер за Клоп. Тогава дойде и предположението, че заради пословичните за Англия непостоянни метеорологични условия Клоп може да се замисли за смяна на дестинацията.

„Аз мисля, че той просто е искал да се пошегува. Сега обаче аз трябва да съм сериозен, макар че бих могъл да направя много шеги за времето, особено когато се потя като луд (в залата за пресконференции на Наполи – б.р.)”, отвърна Клоп преди първия мач на своя тим Шампионската лига за сезона.

„Това беше германски хумор и никой не го схвана. Времето никога не е било голям фактор за мен при вземането на решения или избора на град. Времето в Ливърпул невинаги е хубаво, особено през зимата, но през март и септември е по-хубаво, отколкото можете да си представите.”

„Пристигнах в отбора през октомври 2015 година и можех да напиша песен „Не идвай в Ливърпул през октомври”. До март – цели 5 месеца – не беше хич готино, даже беше свирепо.”

„Говорил съм за времето няколко пъти, но става дума за вятъра, който оказва ефект върху футбола. Това също не е разрешено в Англия, но не би могло да бъде причина да напусна страната. Напълно окей съм с времето в Ливърпул. То е горе-долу противоположно на това в тази стая. Затова доста често му се наслаждавам.”

„Няма нищо в тази история (с коментарите на Косицке – б.р.). Думите бяха истинска бомба и хората ѝ се метнаха отгоре. Той е мой агент и приятел. Приятелите могат да говорят каквото си искат, а хората просто не схванаха шегата. Така стоят нещата”, завърши темата Клоп.