Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се отказа от намеренията си да търси ляв защитник на всяка цена. В момента опциите пред германския специалист са сведени единствено до Алберто Морено, който в последните месеци търпи сериозни критики за играта си. В първия мач от сезона срещу Арсенал, Морено отново бе нарочен от фенове и специалисти. Именно испанецът направи дузпа, а впоследствие имаше и сериозна вина за един от головете на „артилеристите”. За негово щастие обаче, това не се оказа рашаващо за крайния изход на мача и „червените” спечелиха с 4:3 на „Емиратс”.

Вместо да търси нов защитник, Клоп е решил да заложи на опитния Джеймс Милнър, който в предсезонните контроли бе изпробван именно на позицията ляв бек. Самият Милнър разкри, че е имал разговори с Клоп още по време на турнето на тима в Америка.

Милнър пропусна първия мач за сезона заради травма, но се очаква да бъде на линия за гостуването на Бърнли във втория кръг на Висшата лига.

„Имахме разговор по темата и му казах, че това не е любимата ми позиция и не е от тези, на които харесвам да играя, но той е мениджърът и ако иска да играя там – ще играя”, коментира Милнър.

„Не харесвам да играя там, но ще дам най-доброто от себе си и ако трябва да играя там ще го направя. Отборът на е на първо място. Винаги е бил и винаги ще бъде. През кариерата си съм играл на различни позиции. Може би е добре за всеки мениджър да ме има в състава си, защото мога да играя на няколко различни позиции”, каза още вицекапитанът на „червените”.